25 December 2015

25 years old me

Assalammualaikum. Night shift, 12:45am, Transition ward.


Menulis di tahun 2015 yang dah nak berakhir. Last post aku ialah december tahun lepas. Nak kata busy, Hmmm tak jugak. Mungkin faktor ketiadaan internet. I have lottt of things to share but maybe not here. Kita tulis panjang2 dalam diari jelah.

Oh, hi 2016 (lagi seminggu). Macam orang lain selalu cakap, please be nice to me. Actually, depend kat kau jugak sama ada nak jadikan tahun tu gembira atau sedih. Maksud aku, benda yang boleh dikawal. Kan.

Bagi aku, tahun depan tahun yang agak penting. Titik tolak satu perkara. Doa banyak2 kat Allah ye.
 Allah knows the best.


Meh post sket gamba tahun 2015 buat kenangan kat blog. 


Well, tahun 2015, umur dah 25 tahun. So kau kena terima hakikat yang kawan2 kau semua tengah beratur tunggu giliran nak kahwin. Selain jadi nurse, aku rasa macam aku ada kerja part time lain pulak. Jadi bridemaid. Pastu menyibuk dalam gambar kahwin orang. Bajet kau lah orang terpenting dalam wedding mereka. kuikuikui.


Rasa-rasa nak maintain kan ke blog ni. Or remove. Tapiii macam sayang la pulak. Kat blog ni la aku boleh tengok betapa tak matang nya aku dulu-dulu. (tapi sekarang pun macam sama je, kekeke).


p/s: Tak tahu lah kamu baca ke tak blog ni lagi. All the best for you.  I know you can do it. Jangan risau, saya main jauh-jauh ;')


09 December 2014

Jodoh?

Soal Jodoh.
Serahkan kepada tuhan.
Jodoh cepat,

Jodoh lambat,
Tiada jodoh,
Semua adalah ujian.
Tapi cuba lihat se
kali lagi.
Semua juga adalah kasih sayang.
Ini tanda Kasih sayang daripada tuhan yang satu.
Anda belum jumpa jodoh,
"Bercintalah" dengan tuhan dahulu,
Tuhan sedang beri kasih sayang,
Berbahagialah dengan tuhan.
Bukan tuhan tidak tahu gusarmu,
Tuhan dengar setiap doamu,
Sabarlah sehingga tiba waktu,
Tuhan sentiasa tahu.

-( Prof Muhaya, 2014) 

Mungkin kasih sayang aku lebih tertumpu kepada hamba Allah berbanding Dia. Cintakan manusia, mungkin tak terbalas, tak berterusan disayangi. Cintakan Allah, Sentiasa disayangi, dikasihi. 

"Sesungguhnya kehidupan dunia ini hanyalah kesenangan (sementara) dan sesungguhnya akhirat itulah negeri yang kekal." - (Surah Ghafir-Ayat 39). 

Bakal pengantin? tidak tahu bila, . 
Bakal jenazah? pasti. :(




22 October 2014

New life chapter, Malacca.

Assalammualaikum.

Dah lamaaaaaaaaa gila tak update blog.

Macam-macam benda tak tercerita in between last post dan post yang ini.
And here I am, currently in Melaka, bukan di Nilai.
Memang la hidup aku ala-ala nomad kan. Merantau ke sana sini.

Alhamdulillah dah masuk bulan ke 4 aku kerja kat Melaka nih.
Jumpa banyak orang, macam ragam ;)

Kat tempat baru aku jumpa benda baru. Of course la kan.
Benda yang aku rasa macam simple je tapi tak.
Haa tu nama nya Allah nak menguji.
Tetiba jadi observant pulak. Memerhati sambil berfikir.

oh, doakan aku jadi Nurse Rehab yang baik sekarang dan masa depan.
We are rehab! *cheers kitorang, dalam apa2 occasion. muahaha*



aku rasa tempat kerja aku ni macam tempat jejak kasih jugaklah.
first, jumpa super duper senior Unimas that is my sister, kak Iza yang cool

second, jumpa senior setahun yang aku tak pernah nampak time MRSM Serting dulu, Hafizi. Bak kata dia mana tak nampak, aku asyik tengok senior yang handsome je. haha.


ok bye. mari bersoping.

27 March 2014

Tiny thought #15



Minta itu ini. 
tapi diri ni selalu leka. alpa. 
kadang-kadang terasa jauh dari Dia. :(

Dia makbulkan ke doa kita? huhu

O myself. 
Comfort me Ya Allah. :'(

27 February 2014

Cinta Sesungguhnya - My new addiction


Lovely song :) you, listen to this song please?

I've changed. Towards positivity. (i guess.. hihi)
I have taken a big step. After few years of not moving anywhere.
A matured version. A serious one. Heh?
Hoping this is the last one.

What if, its isnt?