20 July 2010

hikayat air asia..


pada satu malam yang tenang di bilik no.3..berkumpul la 4 budak itam membincangkan isu negara...

Kema : "Boleh tak kalau kita beli tiket pegi johor, pastu kita naek la bas balik seremban.."

Ikin : "haa..ada tak kapal ke bot ke balek semenanjung?"

Kema : "ko naek la, nati kena tahan ngn lanun baru tau!"

Ikin : "takpe la, ley masuk tv.. *smbil membuat gaya ala2 tahanan lanun*"

Nad : "tol3, masuk tv3!..feymes! heee"

Dayah secara tiba2 : " wey, jom gy vacation ke sabah jom, fourth year nati da tak banyak klas, kita naek la gunung santubong...bes kn, bes kn? ke nak pegi vacation korea??"

Nad, Kema, Ikin : *speechless* =_=" nk beli tiket balik semenanjung pon da nek botak da pale kitorang dayah oii..ni kan korea...ada yang kena beli rambut palsu kang..

Nad : "wey, klu kita guna air asia indon murah tak??? dorang kan guna rupiah,.dari kuching-indon, indon-kl...hmm... *ayat tanpa berfikir panjang n tak sedar diri yang anda tu tak ade passport;p"


.....Finally, ikin selaku pembeli tiket utama akhirnye terlupa 'tac no' die pe..so, mmg tak dapat jugak nak mengorder tiket.....
.....Macam2 words suda keluar dari mulut kitorang except budak yang akan menaiki 'flight' ke Muara Tebas.....tensen2...haaaiihhh..



18 July 2010

kak nad?? tak best ah..


new year, new chapter, new people, new life, new story,.. new template?;p

Announcement!!!!
Nak gitau ni..Skang dengan rasminya aku da ada buddy..*mcm orang len tade je..'ek eleh' kat diri sendiri;p* To Azea, i'm glad to have you as my 'adik' buddy..:)

Minggu ni agak busy dengan junior..kesibukan terasa since aku nye klas ditugaskan utk settlekan majlis 'Welcoming Junior' ritu..kitorang masak sendiri tuuuu~~ terasa macam kenduri kawen pon ade jugak coz ada event 'rewang-merewang' malam tu..potong bawang sampai keluar air hidung n mata sume..hehe. Tapi memang sangat puas ati lagi2 bila tgk sume makanan dgn licinnya disapu oleh semua yg datang waktu tu..including sandwich vegetarian yang aku buat, sangat pelik camne boleh abes sbb isi die sayur semata2..mcm fear factor je aku rasa kalau nak telan.. :x

Tadi plak ada acara 'lets tenyeh2 tepung kat muka junior'.. bessss :) tapi ramai konpius siapa yang junior coz ktorang plak yang over excited men tepung..ngee. Sepanjang jadi aqaq faci kunun2 nya tadi, macam2 perangai aku tgk..yang paling tak lupa is junior cina 'meluahkan' perasaan dengan menjerit " senior sangat kejam!!" ...speechless sume..mesti budak tu kena buli teruk2 kat stesen yang laen tadi tu (meng-cover stesen sniri..^_^v)

kami yg terlebey excited bermain tepung


wif buddy masing2, buddy saya sgt innocent! hee;p

p/s : to azea..momo kat ats tu la hamster akk yg 'comot+kicik' tu..hehe :)