29 November 2010

dalil cinta

Itu tajuk drama melayu yang baru lepas aku layan tadi wif abang n akak ipar aku.. For the first time, aku rasa drama ni memang berada di dunia realiti n memang banyak berlaku kat anak-anak daro kek luo sano ha..*terkeluar bahasa nogori* haha. Yela, kadang2 drama melayu suka citer benda2 yang aku tak rasa cam happen je, kadang2 tak logik pon ada gak..heh2..

Okey, nak citer sket pasal drama ni...just overall je la. Tentang satu couple muda yang baru kawen. Wife dia bagi aku memang dasat la tahap ke-terrible-an dia..tak reti masak, pemalas, tak tahu kemas rumah, pemalas, bangun tengah hari buta and juga pemalas. Dia punya hubby plak a.k.a Fahrin Ahmad yang Handsome (err, perlu ke mention? perlu2..) sangatlah sabar layan perangai wife die ni..tabik spring kat laki camni kalau wujud kat dunia nyata.

So, malas nak citer pasal drama ni banyak2..just nak list down few input dari drama ni yang aku rasa penting untuk gurls before dorang kahwin..*gatal ey nad..heyp3!! (-_-"* :

  • kena pandai masak! atlis masak telur goreng? janji masak kan? ;
  • kena pandai kemas rumah! nanti kena spot check ngan sape2 malu je..
  • jangan bangun tengahari buta! *peringatan utk diri sendiri..wawa;p
  • kalau tak tahu, jangan jadi bodoh sombong!
  • jangan marah hubby! *terasa sungguh dewasa ckp benda ni..hohoho;
  • jangan kuat jeles sangat! *mcm sape ntah*


~ time to sleep!
*ade org gne mle gne kekerasan utk soh tdo.huh




4 comments:

  1. Haha..lawak..ni drama ulgn ka nad? cm pernah tgk ja sblm ni... pelakon pmpuan sharifah amani ka? huhu

    ReplyDelete
  2. yup...ida ada tengok x? bes tau..plakon dia sharifah amani n fahrin ahmad tu;)

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. hahaha..kema!! nk tgk blog ko! cm xde link je..huu

    ReplyDelete