06 November 2010

uhuk-uhuk..

not feeling very well~ batuk, batuk n batuk..
sometime rasa sangat susah nak bernafas..its happen many times
tersedar yang nafas ni hanya pinjaman. dapat bernafas pun sangat bernasib baik kan?
Betapa berharganya nilai sesedut nafas (??) ..pelik je ayat ni kan.hee.
Banyak lagi benda..ups, bukan banyak tapi SEMUA..ialah benda,perkara yang kita pinjam dari Dia, Just kita sendiri yang tak berapa sedar.
Dan fikir semua tu kita yang punya, bila Allah tarik balik benda, perkara yang kita rasa konfem 100% kita punya tu, waktu tu la kita berada dalam keadaan tak stabil, emotional, tak tentu arah, and sedey yang tak berpenghujung..sebab kita lupa pasal apa yang kita ada skarang hanyalah pinjaman. Hmmm...
Kenapa kita begitu senang nak give up dalam hidup? Allah bagi kita peluang utk hidup bukan sebab untuk kita fikirkan cara untuk menghentikannya. Mesti ada sebab kita hidup sampai sekarang kan? Mungkin selepas apa yang Dia rancangkan untuk kita dalam hidup ni dah terjadi, baru lah dia menghentikannya. Dan Allah juga yang menghentikan denyut nadi kita, nafas kita. Kita? Jalani hidup macam biasa dan berusaha sediakan bekalan utk hari yang kekal nanti. Fikirkan pasal mati and at the same time berusaha kumpulkan amal. Just, don't simply ask for it when your deeds maybe not enough yet and you do nothing for it. Nampak seperti kita melarikan diri dari masalah.kn? Hmm.
urgh, tak best nya batok2..terpaksa tarik nafas dalam2..haih.



err...nampaknya aku da mbuat karangan di petang hari.dush3! tade keje!


1 comment:

  1. btol3 sgale2 nyer dtg dr Allah..
    n setiap pkara yg diuji itu adlh sbg kifarah dosa kita yg lepas..
    dn ujian nie jgk sbg tarbiah utk dri kita..
    utk kte lbeh mengingatiNya bila mane kita diuji..
    n stiap ujian 2 pasti de penyelesaian dn jgk hikmahnyer..
    yakin pd Allah..
    Allah tahu ape yg terbaik utk hmbaNya..

    sabar ye nadzirah ^_^

    ReplyDelete