09 December 2010

4 jenis lelaki

Tadi aku ber-ym dengan sorang kawan. Aku respek dia sebab dia tua matang dari aku lima tahun..ekceli, aku memang la tade jodoh nak berkawan ngan orang2 yang tua berapa tahun ngan aku. Maybe sebab tu perangai pun tak matang2 kot ;p

Neway, tadi kitorang borak2 hal seriuss.haha. Kebengongan dan kesengalan aku dalam berborak pun tidak ditonjolkan masa chatting tadi..*bukti betapa serius nye topik kitorang*. Hm, tapi seriuss dia takdelah se-seriuss hal wikileak tu..serius yang serius untuk masa depan je. Aahh pening sebot perkataan serius banyak kali! @_@

Dia ber stori kat aku pasal 4 type lelaki. *dia pun lelaki, so possibility kebenarannya tinggi la*

Lelaki Type 1 (macam diabetes type 1 plak kan..hee)
  • Beragama, mencintai wanita kerana Allah.
  • Mengetahui bahawa isteri tu amanah Allah..jadi dia akan berpegang kepada amanah tersebut dan menjaga kehormatan isterinya serta keluarga.Sebab..dia tahu satu hari nanti dia akan dipersoalkan dan di pertanggungjawabkan di akhirat kelak.
  • Sentiasa didik isteri dan apabila dalam kesusahan, dia akan jadi penasihat yang setia.
Lelaki Type 2
  • Bersifat king control. (king control? selalu dengar yang queen jek (-_-" )
  • Menyayangi perempuan tidak hanya kerana Allah tetapi kerana nafsu.
  • Berkemungkinan tidak mahu melepaskan girlfren, kekasih o what so ever sebab mungkin satu hari nanti dia dapat mempergunakan mereka.
  • Menyukai perempuan kerana kecantikannya.
  • Hati senang berubah. Sekejap kata sayang, kejap kata tidak.
  • Tidak menyedari tanggungjawab dirinya sebagai ketua. Bahkan diri dia yang merosakkannya lagi.
  • Apabila kecantikan isteri nya mulai pudar, dia akan memandang kepada perempuan yang lebih cantik. Isterinya hanya sebagai back up.
  • Perangai before and after kahwin tidak banyak beza.
Lelaki Type 3
  • Langsung tade perasaan kaseh kat isteri die.
  • Cinta bagi dia bersifat sementara.
  • Agama da totally out.
  • Bergantung pada sifat amarah dia.

Lelaki Type 4
  • Hanya tahu mengambil kesempatan.
  • Tidak menghiraukan maruah perempuan tu. Hanya pentingkan keuntungan diri.

So, to lelaki2, kamu type mana eh? type 1 sile beratur bagi no fon skang..;p aha. Tapi seriusly sape tanak yang type 1 tu kan,.. nad suke type 1~ sebab tu suka usha budak surau masa kat skola *kantoi..hehe*

Tapi, kena la mem perfek kan diri dulu sebelum nak berangan dapat putera2 seperti itu ye. Lelaki yang baik untuk perempuan yang baik, n perempuan yang baik untuk lelaki yang baik.

Oh, tiba2 rasa malu bercerita hal seriuss seperti ini. Tapi aku nak share, so post jela. Ehm, pesal nak malu yek? Ntah, tapaham (-_-"



~ aku tak demand. Tapi biar sampai syurga *cam lagu faizal tahir
er.merepek.stop2!



6 comments:

  1. bkn 4 jenis nie je..
    byk lg jenis laki kt lam dunia nie..:)

    ReplyDelete
  2. haha..yup2...tapi tu yg nad dpt secara general dr kawan nad tu :)

    ReplyDelete
  3. nad...mcm byk jer lagi!!! hahahaha

    ReplyDelete
  4. ak bukan laki..ne ak tau..ko la gtau ak! hahaha;p

    ReplyDelete
  5. salam kenal :)

    ewah2...mantap jgk kwn lu tu..tp gua rasa kna tambah type 5: spesis Datuk K. yeah! :P

    ReplyDelete
  6. spesis datuk K..hahaha.. tu incik la explen kan.. ;p

    ReplyDelete