21 December 2010

Langkawi Trip :)


Da banyak kali rasa nak update blog pasal olidae kat langkawi ni tapi asek tertangguh2 je. So skang, time mata tengah buntang n tak ngantok2 nih..baek aku citer laju2. mood rajin~!

Ekceli, aku tak expect pun aku akan pegi langkawi olidae ni. Tiba2 je abang aku ajak..so, rezeki jangan ditolak..mesti sapu! so ber-langkawi-lah aku selama 4 hari 3 malam..

After susah payah aku n kak zie search hotel2 budget langkawi (ktorang nak berjimat cermat so cari yang cheapest..hee) kat internet..finally dapat jugak jumpa satu hotel..eh, silap..bukan hotel tapi MOtel..ngee. Tapi motel bukan sebarang motel woo, memang berstar2 ah aku bagi.. Er, motel ni memang la takde tub mandi bagai, ada tv pun rosak..haha..tapi aku sangat lah suka dia punya environment.. Bukak je pintu nampak laut! excited state terus masa mula2 sampai..

ni la pantai yang jalan kaki beberapa tapak dari motel da boleh sampai :)
kat sebelah banana boat tu ada satu cafe..majority omputeh r yang suka lepak..
tiap malam ada band nyanyi2 n mostly bob marley's songs..bes la jugek~

Waktu malam, benda wajib aku buat is lepak tepi pantai..berani sebab ramai orang, malam2 pun meriah..hee. Tak pernah pun try lepak tepi laut malam2 before this n tak sangka memang best n tenang gyle rasa. Aku plak jenis suka tengok bintang, so kat sana memang terbaek la..siap ada background music lagi --> bunyi ombak n orang nyanyi ^^ Time2 tengok langit n bintang tu la aku berpeluang tengok meteor..seyes banyak gyle..ingat mata aku silap or kot2 aku terlebih berangan tapi niece aku pun ada nampak jugak, so betol la tu meteor..ngee.


Underwater World.. macam jadi tempat wajib utk tourist kat langkawi ni..
boley la tahan~ irfan suka la tempat ni sebab boleh tengok ikan2 yang bigger dari dia (-_-"



Island hopping.. swonok2!! ^^

Dayang Bunting..nampak kan bentuk dia?
terkagum sekejap masa pakcik boat tu explen..hihi.

Cable Car... yang kecik2 kat atas tu cable car la tu..
ktorang naek cable car ni macam naek roller coaster..menjerit tak hengat! aha;p

Tatau tengah tunjuk ape (-_-"
tapi ni masa kat atas tu, 700m above sea level..

Deer feeding.. muka bahagia..
dalam hati.. "aa..banyak gila saliva ko kat tangan aku!"
tapi pe2 pun rusa2 itu semua sangat kiut :)

kebrutalan irfan terserlah kat muka dia..
cian rabbit tu kena paksa makan! hehe

i'm looked taller with short window~ hee;p
kat makam mahsuri.

After dah puas jalan2..baru spend time untuk shoping2..beli benda2 yang orang berebut2 beli..bagi aku, coklat je kot.hee. Masa kat kedai tu sangat hebat r tengok makcik2 bershoping..bersemangat waja betul! sampai kesian tengok hubby kepada sorang makcik ni sebab tak larat nak angkat barang bini dia beli..punya la banyak bini dia borong.. Cakap orang, ntah2 aku pun jadi camtu..aha.mintak jao, mintak jao~ ;p

Skang kat rumah, the best place ever.. tak boleh lawan dengan mana2 tempat pun..hehe. Neway, thanks to my abang sebab sudi menyupport aku for olidae kali ni :) tenkiu3~ lain kali ajak lagi..heh3.




~lagi 2 weeks balik sarawak..urgh. Nak cuti lame2!




2 comments: