31 March 2011

time of your life


Another turning point;
a fork stuck in the road.

Time grabs you by the wrist;
directs you where to go.

So make the best of this test
and don't ask why.

It's not a question
but a lesson learned in time.

It's something unpredictable
but in the end it's right.
I hope you had the time of your life.

So take the photographs
and still frames in your mind.

Hang it on a shelf
In good health and good time.

Tattoos of memories
and dead skin on trial.

For what it's worth,
it was worth all the while.

It's something unpredictable
but in the end it's right.
I hope you had the time of your life.

It's something unpredictable
but in the end it's right.
I hope you had the time of your life.

It's something unpredictable
but in the end it's right.
I hope you had the time of your life.






~ why take soooo long nad?? Aiisshhh..http://www.emocutez.com




25 March 2011

resistance

sudah resistance kah?
rasa macam experiment hati.
secara logik nya.kalau kita sudah face benda paling sukar kita nak handle. i mean, the ultimately sukar macam boleh buat kita saket jiwa kalau berlarutan..
then..
bila kita jumpa benda lain yang sukar..its just like "oo..bese jek" *sound cool rite? tapi tadela cool mana (-_-"*

macam..
nad seorang student yang selalu kena hentam ngan madam tay,
madam tay feymes dengan kegarangan nye yang.......*cannot described by word la, memang boleh buat jantung lub dup, lub dup dengan lajunye!!*
sebab tu, dia boleh cope kalau kena marah dengan orang lain.
atau..kena cubit ngan madam sab,sebab dia penah kena hempuk banyak kali oleh mdm tay.ye, kena hempuk.
tapi madam tay tetap menjadi feveret lecturer nad.hii.

so..conclusion?

hm..boleh relate benda ni dengan macam2 benda. including the 'heart business' things yang baru je lepas. terima segala dugaan yang Allah berikan. ni baru sikit ye. semua tu umpama latihan or praktis nak jadikan diri kita lebih kuat. walaupun, dalam usaha nak jadi kuat tu.bergelen2 airmata keluar..hihihi. Allah tidak akan mencabut sesuatu kecuali Dia menggantikan dengan yang lebih baik. hold to that thing nad :)

progress note:
- risk for 'feeling of heartless' related to mental and heart torture..hee ;p need to focus to other thing which is far more important. Always remember Allah.
- not interested and tidak mahu ambil peduli soksek2 orang yang honestly, tidak menggembirakan langsung.huu. Baca Quran banyak2, berus hati ni (hati saya) sikit kasi bersih..tenang, sabar, tabah.


cik telur, saya paham apa cik telur rasa.
tp skang sy da kuat,jgn maen2 (-_-"


nak senyum excited macam ni selalu. tak semestinya kena gelak selalu.
ye, muke aku mmg over excited sampai terlebih comot.






19 March 2011

takut dicucuk dan takut mencucuk.itulah saya T_T

finally...sampai jugak hari jumaat. my favourite day.wee ~~


boleh bernafas dengan tenang sket, boleh duduk goyang kaki baca feveret blog, boleh masak makanan yang gempak dari hari lain seperti mi sup *gempak la sangatttt woi ;p*, boleh tido lelame sampai penat, boleh..hm..boleh..hm..boleh..ye, boleh update blog!


minggu yang penat.oh ye, bukan aku sorang yang penat ok, orang lain pun sama, all my klasmate pun lalui benda sama jugak.so, sile jangan perasan bahawa anda sorang sahaja yang penat (-_-"

case study sudah hantar..sangat macam..http://www.emocutez.com
orang lain punye case study semua macam belas2 je page dia.
tapi aku? err..rasanya boleh buat Dr muntah kot baca.
tak sengaja T_T tade niat pon nak belagak cam aku ni professor.
just, terlebey page..
and itulah yang aku kerja keras siang malam cari info.hope ok ^^v

nextweek.another more challenging weeks.
masa dengar madam bagi briefing..rasa nerbes tiba2.
akan buat banyak procedure kat ward after this.
NO escape.
.
.
takley escape ye nad...
.
.
.
ye, takley escape CUCUK ORANG!!
.
.
waaaarghhh~!!
http://www.emocutez.com
.
.
http://www.emocutez.com

kang patient relax..cool, tapi aku yanghttp://www.emocutez.com huu.

Ya Allah, permudahkanlah.

"cucuk tangan patung boley la ko tunjuk handal..try la tangan real.heh!"




with akhmar, she is my first patient in history! syg kema lebey r camni.hihi.

sangat ber-tenkiu kat kema sebab merelakan diri dia di inject oleh aku yang gelabah tak tentu hala ni (-_-".

hasil dia?
..
.
4 kali cucuk, semua FAILED!! haha.

wuu..darah kema merajuk ngan aku kot, taknak keluar. AND..ye, aku, telah sebabkan tangan kema lebam and saket sampai skang.waa..kijam nye aku! T_T
then , carik mangsa lain untuk di inject, and next victim is Ona,hee.
dengan semangat berkobar2 dan konfiden yang da up sket,
just with one injection, darah keluar..ho-yeah!

hope nextime dapat buat kat patient dengan betul n safe.Ya Allah, guide my steps!





13 March 2011

heart

so damn true.
semoga tak lama.
semoga cepat.
lagi cepat lagi bagos!
ye.saya juga boleh bergumbira seperti anda okeyh.
ye, saya nampak anda sedang bergumbira.saya nampak tu.sangat nampak T_T
N yes, i can get double, triple happiness more than you.
just wait for the time to come.
bila masa itu datang....hohohoho *gelak jahat* (-_-"
sila bukak mata luas2.
sila bukak telinga besa2.please accept all the good advices.
change.
hm..at least TRY to change.
after this..I will,
dont care and dont want to bother about what people think, and all their cakap belakang.. coz they are not me. they're not the one that face n get through all the things.
i'll find my own happiness. i'll try. even there might be some other people who don't like it. hmm.
but i believe,
people who loves me, will loves to see me happy too :)





repekan di pagi hari.
perut da bunyik krukk2,cpt lari ke dapur~!

"soe ter-update belog! tak sengaja..heee"





05 March 2011

petang di seremban

"let the rain wash away all the pain of yesterday.."


ni pokok mangga ayah tanam. bangku tu ayah buat.
masa kecik jadi port tempat men, masa remaja jadi port gossip bersama jiran sebelah.


kalau lah boleh stop masa ni.
nak stay seremban lelame. taknak balik sarawak.
nak dengar suara mak ayah pagi2, nak tengok dorang sentiasa.
heaven.
sangat appreciate time spending here.
even sign board yang ada tulis "seremban" tu pon aku tatap gile2 (-_-"
dapat rasa mak ayah pun excited dengan kepulangan sekejap aku nih *perasan*
takpe, sabar. 2 tahun lagi.2 tahun lagi.
balik kali ni means a lot of things kat aku.
tak nampak kat mata kasar.tapi aku yang tau.
first time tak bawak my pink handphone.
sebab aku tau dia takkan bunyik "tett" lagi.silent.
so, lets the handphone rest kat sarawak.
nak bawak nadzirah yang 'baru' balik sarawak sok.
yang lama tinggal sini *apakah? okay, merepek*
Alhamdulillah.atliz dapat balik seremban even for two days.
let the past be the memory. is it sweet memory or...




01 March 2011

awesome feeling with awesome people :)

they inspire me!! *semangat berkobar2..wewiit*

Today is another interesting day. Walaupun setiap hari tak semestinya interesting.aha. Its okey, learn, learn and learn:)


kat haemodialysis unit.
First time had a group discussion with super senior yang superb! (students Open University yang da keje tapi nak sambung degree) Mr Lau, ketua MA *i think so* act as a teacher, yupp...dia memang macam cikgu..

sket2..

" okey, Hazira (instead of Nadzirah, my realname -_-")..what the other complication of acute renal failure??"

pastu, sket2...

"ye, Hazira (againn..-_-") can you tell me what is the meaning of fistula??"

and...the next-next questions to 'Hazira'....adoii.

Alhamdulillah boleh jawab.. tapi harini nak jawab tu..nerbess,terketaq2 lutut ceq.. tak macam semalam, maen jawab sesedap rasa.

Mestila nerbes dan jadi shy-shy cat, sebab kena sebut jawapan depan students OUM yang dah rupa macam doktor tu.wuu.

then,tibalah masa dimana aku asyik2 pandang klasmate aku sebab kekaguman..:O Ini waktu ice breaking.Orang kenalkan diri sorang2. Aku dan klasmate2 yang lain macam biasa, just bagitau nama dan tempat asal.

tapi, untuk senior2 itu, mereka ada extra detail pasal diri dorang yang kena bagitau. Yelah, orang da keje la katakan. And..aku terperasan kan sorang akak ni, muka macam familiaaarr jeee.katne ntah jupe, adakah masa membeli belah di pasar satok??

no.no.no...dia bukan sebarang akak nak jupa2 kat pasar!

disebabkan curiousity yang tinggi, aku tanya dia and betol tekaan aku. Dia sister kat medical ward. terus ada perasaan "wow!!!" dalam diri aku. aku berstudy group dengan sister~! waa..:O
*boleh lempang kalau tak tahan tengok perangai budak excited ni*

kekaguman berterusan bila dengar working experience students yang lain.

"I'm working at OT (operation theatre) for 13 years.."
"..specialist in psychiatric for about 10 years"
"..before this i'm working in bintulu hospital for 5 years, then I transfer here for 3 years.."
" I'm in surgical ward for 6 years..."

terus macam http://www.emocutez.com dan macam nihttp://www.emocutez.com

terbaekkklah dorang ni. Experience bertahun2 but still searching for knowledge tanpa rasa boring. Terus rasa diri ni begitu keciiilll tadi *bukan nak cakap aku kurus* bila dengan experienced nurse yang sangat berpengalaman tu..interesting! ^^ Mereka juga orang biasa. Bila Mr Lau tanya2, ada yang macam blur2 dan cakap dorang dah lupa..hee.comel.

Tetibe, terus berangan.

nak jadi macam dorang jugak. ada pengalaman bertahun2.
aku yang baru start ni pun rasa da penat macam hape, dorang apatah lagi kan.hebat2. hee.

Ya Allah, guide my step! Hope impian tercapai.. :)