01 March 2011

awesome feeling with awesome people :)

they inspire me!! *semangat berkobar2..wewiit*

Today is another interesting day. Walaupun setiap hari tak semestinya interesting.aha. Its okey, learn, learn and learn:)


kat haemodialysis unit.
First time had a group discussion with super senior yang superb! (students Open University yang da keje tapi nak sambung degree) Mr Lau, ketua MA *i think so* act as a teacher, yupp...dia memang macam cikgu..

sket2..

" okey, Hazira (instead of Nadzirah, my realname -_-")..what the other complication of acute renal failure??"

pastu, sket2...

"ye, Hazira (againn..-_-") can you tell me what is the meaning of fistula??"

and...the next-next questions to 'Hazira'....adoii.

Alhamdulillah boleh jawab.. tapi harini nak jawab tu..nerbess,terketaq2 lutut ceq.. tak macam semalam, maen jawab sesedap rasa.

Mestila nerbes dan jadi shy-shy cat, sebab kena sebut jawapan depan students OUM yang dah rupa macam doktor tu.wuu.

then,tibalah masa dimana aku asyik2 pandang klasmate aku sebab kekaguman..:O Ini waktu ice breaking.Orang kenalkan diri sorang2. Aku dan klasmate2 yang lain macam biasa, just bagitau nama dan tempat asal.

tapi, untuk senior2 itu, mereka ada extra detail pasal diri dorang yang kena bagitau. Yelah, orang da keje la katakan. And..aku terperasan kan sorang akak ni, muka macam familiaaarr jeee.katne ntah jupe, adakah masa membeli belah di pasar satok??

no.no.no...dia bukan sebarang akak nak jupa2 kat pasar!

disebabkan curiousity yang tinggi, aku tanya dia and betol tekaan aku. Dia sister kat medical ward. terus ada perasaan "wow!!!" dalam diri aku. aku berstudy group dengan sister~! waa..:O
*boleh lempang kalau tak tahan tengok perangai budak excited ni*

kekaguman berterusan bila dengar working experience students yang lain.

"I'm working at OT (operation theatre) for 13 years.."
"..specialist in psychiatric for about 10 years"
"..before this i'm working in bintulu hospital for 5 years, then I transfer here for 3 years.."
" I'm in surgical ward for 6 years..."

terus macam http://www.emocutez.com dan macam nihttp://www.emocutez.com

terbaekkklah dorang ni. Experience bertahun2 but still searching for knowledge tanpa rasa boring. Terus rasa diri ni begitu keciiilll tadi *bukan nak cakap aku kurus* bila dengan experienced nurse yang sangat berpengalaman tu..interesting! ^^ Mereka juga orang biasa. Bila Mr Lau tanya2, ada yang macam blur2 dan cakap dorang dah lupa..hee.comel.

Tetibe, terus berangan.

nak jadi macam dorang jugak. ada pengalaman bertahun2.
aku yang baru start ni pun rasa da penat macam hape, dorang apatah lagi kan.hebat2. hee.

Ya Allah, guide my step! Hope impian tercapai.. :)








2 comments: