25 March 2011

resistance

sudah resistance kah?
rasa macam experiment hati.
secara logik nya.kalau kita sudah face benda paling sukar kita nak handle. i mean, the ultimately sukar macam boleh buat kita saket jiwa kalau berlarutan..
then..
bila kita jumpa benda lain yang sukar..its just like "oo..bese jek" *sound cool rite? tapi tadela cool mana (-_-"*

macam..
nad seorang student yang selalu kena hentam ngan madam tay,
madam tay feymes dengan kegarangan nye yang.......*cannot described by word la, memang boleh buat jantung lub dup, lub dup dengan lajunye!!*
sebab tu, dia boleh cope kalau kena marah dengan orang lain.
atau..kena cubit ngan madam sab,sebab dia penah kena hempuk banyak kali oleh mdm tay.ye, kena hempuk.
tapi madam tay tetap menjadi feveret lecturer nad.hii.

so..conclusion?

hm..boleh relate benda ni dengan macam2 benda. including the 'heart business' things yang baru je lepas. terima segala dugaan yang Allah berikan. ni baru sikit ye. semua tu umpama latihan or praktis nak jadikan diri kita lebih kuat. walaupun, dalam usaha nak jadi kuat tu.bergelen2 airmata keluar..hihihi. Allah tidak akan mencabut sesuatu kecuali Dia menggantikan dengan yang lebih baik. hold to that thing nad :)

progress note:
- risk for 'feeling of heartless' related to mental and heart torture..hee ;p need to focus to other thing which is far more important. Always remember Allah.
- not interested and tidak mahu ambil peduli soksek2 orang yang honestly, tidak menggembirakan langsung.huu. Baca Quran banyak2, berus hati ni (hati saya) sikit kasi bersih..tenang, sabar, tabah.


cik telur, saya paham apa cik telur rasa.
tp skang sy da kuat,jgn maen2 (-_-"


nak senyum excited macam ni selalu. tak semestinya kena gelak selalu.
ye, muke aku mmg over excited sampai terlebih comot.






4 comments:

  1. yep..lagi 1 contoh..kalau da selalu kena pukoi, x la rasa sakit lagi. hahaha


    oiy pic tu over comot! haha

    ReplyDelete
  2. xpe.cikgu garang sbb sayang :) hehe http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. kirim salam dgn madam tay dan madam sab..hehehe..

    ReplyDelete
  4. nub : hehe..harus comot ;p
    ifa: yup2..hehe
    alep : haha..baeklahh;p

    ReplyDelete