30 April 2011

tak sombong cuma....

tak nampak T_T



tiba2 terasa jarak kepala dengan skrin lappy dah semakin dekat.



petanda apakah??
.
.
.
.
.
.

FINE, mata aku makin blur.
*budak blur dengan mata blur. pakej lengkap*


try tengok pokok kat luar jap..oh, blurnyaaaa~
*ok tipu, takde pokok pun kalau tengok kat luar hostel aku (-_-*

mesti power da makin naek. Oh ye, 'power' bukan macam dalam power rangers tu, kalau dorang.. makin power jadi makin kuat. 'power' yang niiii teori dia lain. semakin tinggi power, semakin tak nampak. *macam lah orang lain tak tau sampai nak terangkan..heh*

Bila takde spek kat batang hidung..

kadang2 rasa macam jadi orang yang keji *tatau nak guna word ape, keji jelah* bila kawan senyum kat kita, tapi kita tak bagi respon (sambil buat muka blur).

kadang2 rasa macam nenek tua, bila kawan tunjuk benda yang baru dia beli dengan penoh bersemangat..tapi kita kenyit mata kicik2 pastu jalan pelan2 pegi kat dia untuk tengok barang tu T_T

kadang2 rasa macam pembuang masa beberapa minit, bila kawan tanya "nad! ni sapa punya eh? kau punya ek?" *sambil tunjuk benda tu*..pastu jalan pegi kat dia untuk pastikan dimana dah ambil masa beberapa minit.ngee.


rabun = nikmat yang ditarik Allah T_T .sedeh.

heyp..sila bersyukur. Bersyukur stil dapat melihat dari tak dapat tengok langsung. And, bersyukur power mata masih tak sampai tahap ribu2 juta2, masih ratus2 jeee.hehe. Memang aku budak speciaaal dalam family aku. Well, satu2nya yang pakai spek selaen ayah (-_-" Hmm...maybe sebab aku jelah yang dari sekolah rendah dah belajar pasal kompiter-kompiter (macam mak sebut) nih.


Dalam perancangan nak cari spek baru..hmmmmmmmmmmm...
.
.
.
.
.
.
tapi tadi baru ushar online shoping contact lens 16mm diameter wane itam..... (-_-"


Bila lah seruan untuk aku pakai spek kat lua nak sampai. Dah tengok dah kes2 teruk pasal orang pakai contact lens kat wad. Tapi tak serik jugak tuh. Dush3!




spec aku yang digayakan oleh model nisa..hihi.
bagi dia pakai kejap je walaupun dia nak lama2.takley2, rosak mata oi.



-nak pakai contact lens wane biru bila da jadi nenek, macho tak? ;p-







25 April 2011

everything happen for a reason

"Kadang-kadang Allah turunkan hujan, ditambah dengan guruh, siap dengan kilat lagi... kita tertanya-tanya Kemana perginya matahari? Rupanya Allah mahu memberikan kita pelangi yang indah"....


its true :)



Alhamdulillah.
sekarang mampu senyum se-real mungkin.
tidak plastic lagi.hoho.
thanks Allah for giving me the test..at least it opened my mind. make me realize of what is important and what is not.
teach me to think twice before i take any decision..hmm..maybe not just only twice..more than that.
sometimes being tooo careful..
seems a bit of paranoia of me. maybe.
And...alhamdulillah.
everything went smooth :)
what i hope for finally happened.
miscommunication indeed worsen the situation (-_-"
y dont we start from beginning je. dush2.
feel so free right now..ho-yea.



ok, sok balik kuching..hmm..what you've done nad?
- tak abes study HE lagi.
- Health education yang not totally complete.
- baju tak kemas masuk dalam bag.
- tido terlebey2.

clap3!! *hey memang nak kena betol*

15 April 2011

birthday :)


-short update (1.50am)-

tadi berpeluang tengok caesarean operation.
sangat kagum.subhanAllah.
perasaan tengok depan mata dengan tengok kat tv tu sangatlah berbeza.
terdiam.rasa happy giler dengar baby tu menangis.
rasa nak melompat..*ok, memang over*
tengok perubahan warna kulit baby tu dari pucat lesi and transform to kemerahan sangatlah best dan menakjubkan.
terus rasa nak ada satu..aha. *heip2!! kahwin dulu ;p*
birthday baby2 tu is 14hb april 2011.
tiba2 rasa sangat special tarikh ni..hee.
semoga baby2 tu sihat, jadi manusia yang baek and dapat bahagiakan orang tua dia..ingat senang ke mak dorang nak give birth dorang..terpaksa belah2 perut..aku tengok pon seksaaa..
lepas ni, hope dapat tengok orang bersalin cara normal plak.
tu cara mak aku lahirkan aku.
nanti lepas tengok, mesti perasaan "sayang mak saya" akan jadi semakin dalam..heh2.
tapi skang pun sayaang je.
ailebiyu mak ^^
ok, nad sile tido sekarang.


semoga anak aku comel camni.hari2 aku gigit pipi dorang.aha;p





13 April 2011

unexplained

it MIGHT end up with someone getting hurt.

scare.trauma.fobia.

doesn't want to repeat,suffer and feel.. the same thing again.
its not about you.but its all about me.





08 April 2011

the eyes

Memang habit aku jadi 'busybody' kat wad..curious about many things.
well, as a nurse itu perkara penting kowt, takkan ko nak jaga orang tapi kau tak tahu apa benda pasal diorang kan. *alasan baekkk punyer, wink2*

macam biasa aku suka borak-borak dengan patient, kalau dorang tak boleh cakap then akan berboraklah aku dengan relatives dorang.. *keje kau kat spital berborak je ke?*

Ehh, tak tak..bila dah kebosanan yang amat sangat tu barulah berbual2 (-_-"

Memang rasa kesian tu perkara normal bila tengok macam2 kes. Pastu hati pun rasa bersyukur dengan apa yang ada kat diri sendiri sekarang. Bersyukur sebab mak ayah aku masih sihat padahal orang muda2 dari dorang dah rasa sakit teruk2. Alhamdulillah mereka masih sihat.

Neway, tadi aku ter-touching dengan one patient kat wad aku. Tambah2 lagi saudara dia menangis bila bercerita kat aku..terus macam.."whooaaa, sabar2..maintain muka serius please, jangan tunjuk muka cembeng kau sekali depan dorang okey.." Hampir la tertunjuk muka sedih depan akak tu tadi which I think is not suitable lah, macam lagi tambah kesedihan dorang lagi ado.

The patient is suffered with ishemic brain injury secondary to ventricular fibrillation. And dia jugak epilepsy atau bahasa melayu nya sawan. So, he cannot talk and always groaning in pain due to muscle spasm *i guess la..tak study betol2 dia nya case..huu* Benda pelik and sadisnya bagi aku is dia takde history langsung pasal ada sakit apa2 ke. In fact, dia tak smoking. Dia tiba2 pengsan and terus jadi macam tu. Kuasa Allah, takde siapa dapat halang kan and pasti ada hikmah di sebalik benda tu.

Then, sampai kali kedua aku ter-touching (-_-"

Bila tengok mata patient tu. He's crying in pain. And he seems like want to tell everyone about it but he just can't. Dia dulu seorang cikgu Sains secondary school and aku macam dapat bayangkan betapa cool and respectnya student kat dia..sangat sayang that he's now lying on bed saja..huu. Memang nak gembirakan hati dia tapi in that condition siapa je yang tak sedih kan. Hope he can make it. At least, terima hakikat keadaan dia sekarang.

Sangat bersyukur dengan apa yang aku ada sekarang. Semoga orang2 yang aku sayang terhindar dari segala perkara yang memudaratkan. Amin.








06 April 2011

inconsolable

wanie.the real sulking.


try to imitate her sister but...tak jadi la nisa, muka cheerful sangat.
go back n practice!

how long would it take..one month, two months, three months or years?? hoi,tired~~~~!!!

dush3!!!! *bunyi belasah diri sendiri*

ok.move on.





02 April 2011

obsession

aku gila warna pink. *muka bangga*

Kalau boleh semua nak pink. Asal jumpa barang2 warna pink kat kedai, cepat je sambar.
Kadang2 sampai berebut tarik rambut dengan member yang gila pink jugak (-_-"

tapi bukan semua benda seswai ngan warna pink kat mata aku.
bukan baju, bukan bag, bukan seluar jeans (erk! seluar jeans pink? bluek!)

boleh jadi kanak2 riang macam niece aku bila sampai bab stationary pink.Aww, somelnyeeee! hee.


kalau tulis guna pen ni, tak fokus sangat sebab kejap2 tengok pen ;p
pen ni jumpa masa keluar ngan member. mula2 ada 6 pen pink kat tangan, tapi hati cakap "nad, jangan tamak, orang tamak salu rugi.." so, tinggallah 3 batang pen pink ink biru.


lead pensil tekan Kema yang dicopet oleh aku *hey, tak malu mintak barang orang! ;p*
ntah, tetibe rasa benda ni sungguh cute..ada rabbit lagi tu.hee.tq Kema.

pen ni bukan dari club pink, tapi stil pen ni benda feveret aku.
mestilah peberet, spongebob tuuu :D


kalau balik rumah seremban kena sorok pen2 ni semua, nanti kena rampas ngan budak2 kicik iaitu anak2 buah aku..kalau dorang nak, nanti aku beli laen *maksu yang kejam..haha*






~berangan ada kereta pink...hik2