31 May 2011

Hostel foods

i love foods.

Selain bulan puasa lah kan, sikap appreciate makanan secara ekstrem sangat ketara bila aku kat hostel. bukan nak cakap aku tak appreciate makanan bila kat luar hostel, (walaupun salu makan tak abes..tabiat makan yang tak baek.ish3) tapi dok hostel ni memang bagi aku rasa feeling2 orang susah..ecece.

1st..! sebab aku bukan lah dari family OKK. pe tu? orang kaya-kaya lahh..macam yang pernah belajar dalam sejarah sekolah menengah tuu..ok, back to main topic (-_-" kalau aku kayo, takde maknenye lah aku makan sekali sehari most of the time..and tak maen lah makan sardin2 nih..atau bubur nasi..gaya macam orang sakit kat wad plak kan.dorang makan lagi banyak kali kot dari aku..T_T. Ni semua nak JIMAT COST punye pasal, so nanti boleh guna untuk shoping sakan beli benda laen yang lagi perlu. kan3?? :p


peberet aku untuk bekfes selain daripada roti.
tapi dah dinodai oleh semut2 kat UPM nih..ces! terpakse wat proses screening dulu before makan. Ni dikira makanan hostel, kalau kat umah jadahnye aku nak makan benda nih..baek layan cekodok mak aku lagi bes.

Actually, parents aku tak kesah pun, especially mak aku.

Bak kata mak..

" kalau untuk makan, takpe..tak payah nak control2. Kalau benda laen macam baju tu yelah kena control"

(-_-" okey, tu diaaa sindiran tepat menuju jantung aku.aha.tau2 je anak dia ni kuat shoping baju.tapi baju murah je pun aku beli, janji cantik..ingat aim utama, SAVING! SAVING! *yo yo o jek*

Kalau nak compare hostel foods dengan makanan kat rumah Seremban tu, memang berstar2 aku bagi kat mak aku. Bila duk jauh kat Sarawak ni, tersangatlah selalu ngidam masakan mak..wah..rinduuuuuu. Tapi apa boleh buat. Da jadi student kat sini, nak taknak kena la sabar. Kadang2 rindu nak makan tu ini, so, kena la beli kat restoran. Sekali sekala boleh la kot. kalau hari2 makan luar boleh kopak duet aku T_T.. Sebab tu, kadang2 kena la jadi rajen tumbuk2 bawang cili bagai kat dapur tu ibarat perempuan melayu terakhir masak2 makanan yang janji boleh ditelan. At least, dapat la praktis memasak..kan3? *optimis* http://www.emocutez.com



Makanan ruji kat hostel. Sardin ni pun dah dikira gah sangat dah. Tapi kalau mak masak kat umah terus cakap camni.."ala, sardin je ke??" hehe..memang dasar lupa daratan okey.


apa2 pun stil bersyukur dapat makan dari tak dapat makan..diameter pipi aku pun maseh tak berkurang..;p sekarang yelah bosan asek makan benda sama je..tapi bila dah besaaaa nanti *prasan kicik* mesti rindu balek time2 masak ngan member ;') everything gonna be sweet memories kan *tak bley blah ayat*;p



makanan waktu ekonomi stabil..hee.


-stil, dalam banyak2 makanan ruji budak hostel..
benda paling jarannggg makan n beli is maggie!
hope dapat maintain.tak boleh makan..mak marah! ><









10 May 2011

Meronggeng days

exam finished day = meronggeng day ?


Memang tak dok diam. Berjalan je keje. Pantang dapat kereta...zappp! lesap!! hehe. Habis exam, takde lah bersenang lenang sangat pun T_T Next important missions ialah manage untuk dinner and kemas segala barang. Biasalah, hidup orang nomad. Tiap tahun kena tukar hostel..arghh.. Naseb baek member still sama. Still yang gila2, still yang lawak, still yang caring, still yang sempoi still yang baik hati ;')

Neway, lepas exam aku join aktiviti, assisst in health screening kat tempat bebudak special. Selain seronok buat kerja2 tu, benda laen besnye ialah dapat berdating ngan encik ular!! sukeeeeee ^^v *ikin buat muka pelik gila bila aku cakap aku excited main2 ngan ular tu..keh3*


i prefer a python snake than a cockroach. i hate lipaaass!! huh!

muke budak excited bajet cam ratu ular la kunun.
bes gilaaa... *tatau ape yang bes ntah*

senyuman 'ikhlas' dari ikin..haha.
alolor cian ikin yang geli ngan ular kena paksa ngan aku posing depan kamera..hihi. Tapi lepas tu kemain lagi dia citer kat orang. See2, aku da buat dia jadi berani *poyo ;p*


On the next2 day, berjalan lagi..cari kotak la pe la. Semata2 nak sumbat kan barang yang berlambak kat bilik tu, tak kesah dah angkut kotak dari kedai ke kedai.hee.Sampai member aku si Hajar gelar ktorang as 'mall rat' (-_-".


jalan-jalan and terjumpa Crepe! bukan crepek tapi crepe! tapi aku panggil tu apam balik rangup.sukati je.


mula2 eksaited la. lama2...tak tertelan.Coklat dia sangat manis sampai boleh buat aku ada diabetes kalau makan hari2.


jakunness.


takde boipren, ngan kema jela romantik2.isk2.


then, berakhir dengan TERshoping..eeeeeee!! *geram dengan diri sendiri*
ekonomi tengah merudum nih, jangan nak nyoping je keje!













02 May 2011

exam


otak aku seserabut meja aku

dear lecturers, please be kind to me.
bagi soklan yang aku ingat je eh.
walaupun aku pun tak sure apa yang aku ingat (-_-"