31 May 2011

Hostel foods

i love foods.

Selain bulan puasa lah kan, sikap appreciate makanan secara ekstrem sangat ketara bila aku kat hostel. bukan nak cakap aku tak appreciate makanan bila kat luar hostel, (walaupun salu makan tak abes..tabiat makan yang tak baek.ish3) tapi dok hostel ni memang bagi aku rasa feeling2 orang susah..ecece.

1st..! sebab aku bukan lah dari family OKK. pe tu? orang kaya-kaya lahh..macam yang pernah belajar dalam sejarah sekolah menengah tuu..ok, back to main topic (-_-" kalau aku kayo, takde maknenye lah aku makan sekali sehari most of the time..and tak maen lah makan sardin2 nih..atau bubur nasi..gaya macam orang sakit kat wad plak kan.dorang makan lagi banyak kali kot dari aku..T_T. Ni semua nak JIMAT COST punye pasal, so nanti boleh guna untuk shoping sakan beli benda laen yang lagi perlu. kan3?? :p


peberet aku untuk bekfes selain daripada roti.
tapi dah dinodai oleh semut2 kat UPM nih..ces! terpakse wat proses screening dulu before makan. Ni dikira makanan hostel, kalau kat umah jadahnye aku nak makan benda nih..baek layan cekodok mak aku lagi bes.

Actually, parents aku tak kesah pun, especially mak aku.

Bak kata mak..

" kalau untuk makan, takpe..tak payah nak control2. Kalau benda laen macam baju tu yelah kena control"

(-_-" okey, tu diaaa sindiran tepat menuju jantung aku.aha.tau2 je anak dia ni kuat shoping baju.tapi baju murah je pun aku beli, janji cantik..ingat aim utama, SAVING! SAVING! *yo yo o jek*

Kalau nak compare hostel foods dengan makanan kat rumah Seremban tu, memang berstar2 aku bagi kat mak aku. Bila duk jauh kat Sarawak ni, tersangatlah selalu ngidam masakan mak..wah..rinduuuuuu. Tapi apa boleh buat. Da jadi student kat sini, nak taknak kena la sabar. Kadang2 rindu nak makan tu ini, so, kena la beli kat restoran. Sekali sekala boleh la kot. kalau hari2 makan luar boleh kopak duet aku T_T.. Sebab tu, kadang2 kena la jadi rajen tumbuk2 bawang cili bagai kat dapur tu ibarat perempuan melayu terakhir masak2 makanan yang janji boleh ditelan. At least, dapat la praktis memasak..kan3? *optimis* http://www.emocutez.com



Makanan ruji kat hostel. Sardin ni pun dah dikira gah sangat dah. Tapi kalau mak masak kat umah terus cakap camni.."ala, sardin je ke??" hehe..memang dasar lupa daratan okey.


apa2 pun stil bersyukur dapat makan dari tak dapat makan..diameter pipi aku pun maseh tak berkurang..;p sekarang yelah bosan asek makan benda sama je..tapi bila dah besaaaa nanti *prasan kicik* mesti rindu balek time2 masak ngan member ;') everything gonna be sweet memories kan *tak bley blah ayat*;p



makanan waktu ekonomi stabil..hee.


-stil, dalam banyak2 makanan ruji budak hostel..
benda paling jarannggg makan n beli is maggie!
hope dapat maintain.tak boleh makan..mak marah! ><









4 comments:

  1. Bagus la tu nad... bujang2 mmg g2 la...huhu

    ReplyDelete
  2. mak bapa saya pun selalu pesan gak,,kalau minta duit utk makanan,,boleh....tapi kalau minta duit utk ebnda lain,,tak boleh.uhuhu..makan utk hidup..hehe

    ReplyDelete
  3. oi comel! ade rupe fatin liyana cket!

    akk dulu mkn roti kismis dgn milo da kire hebat giler oke! siap menunjuk lagi kat housemate! haha

    paling sedih mkn biskot kering dgn air mineral

    ReplyDelete
  4. ida : yup2..sedey kan..hehe.

    alief : betolll...so lets makan smpai gemok;p

    naddia : hye sweet gurl, thanks drop kt blog nih :)fatin liyana? wah..klu sme pon maybe sebanyak 0.001%..haha. biskut kering tu da ari2 makan mse matrik.kt U tukar selera..;p

    ReplyDelete