05 June 2011

Miri : Unforgettable Memories

Marina Bay.

"Dua hari, satu malam bersama teman sekelas sudah cukup untuk melakarkan sejuta kenangan manis yang tak mungkin dapat dilupakan sampai bila-bila.. "

*boleh dapat A tak bahasa melayu? ;p*

So, yeah..baru balik dari vacation bersama klasmate tersayang di MIRI. Dari Bintulu to Miri ambil masa agak lama, em..lebih kurang tiga jam kot coz ada stop2. Ktorang semua ada sebelas orang, so terpaksa berhimpit2 sket..naseb baek ktorang kecik molek so everything was fine *okey, prasan..teehee*



barisan depan.


barisan tengah n belakang dalam van.
FINE, muka aku paling gedabak dalam pic nih.


Bertemankan abang Alip selaku driver n pakcik Awang selaku co-pilot..perjalanan to MIRI yang agak lama and menguji otot punggung aku (sebab jalan yang tak rata..macam naek roller coaster weh) memang tak boring langsung! Kalau ada award 'driver paling sporting' lah kan, memang aku bagi kat dorang, yelah..tak tau camne dorang boleh tahan dengan perangai ktorang yang macam2 nih.

Rasanya van ktorang paling havoc kat jalan tu. Semua bila bercakap nak high pitch jek..setiap 10 minit ada je nak gaduh sakat2..kalau ada lalu sebelah van kete mamat hensem bawak sukati maen lambai ramai2..and bagi sokongan beramai2 kat ikin yang tetibe saket perot nak buang..kah3 :D


Tempat jalan2 kami :)
- Gua Niah.
- Marina Bay
- Muzium petroleum
- Shopping Mallsssss.

Mula2 ingat nak amik gamba kat board ni je sbb takut tak sempat.
Dah sedey2 dah sebab tak dapat nak masuk gua niah tu. Alhamdulillah dapat jugak! yippi!^^



On the boat.
Nerbes nak naik sebab sungai sarawak feymes ngan buaya kan..wuu.
Sile ignore muka budak mulut muncung bajet angelina jolie tuh (-_-"


hajar n ona :) teman masa jalan 3km ke gua Niah.
baju masing2 macam nak pegi shopping.


manusia zaman paleolitik versi moden.


kami penat tapi kami happy! :)



tempat last kami pergi selain shopping mall,
muzium petroleum. nice place untuk orang gila gamba mcm ktorang ;p

So far ni trip pertama anjuran ktorang sendiri yang successful..hehe. Trip yang bertemakan 'save budget trip' *tak boleh blah ada tema2* Nextime, berangan nak jejak kaki ke Sabah plak. Hope dapat pergi before grad..doa2 lah kan ek ^^v







8 comments:

  1. wah! dh gi miri eh? best x?
    slmt dtg ke miri...heeee~~ ^.^y!

    ReplyDelete
  2. ikha : bes2..bandar ala2 kuching ^^

    ReplyDelete
  3. ruginyer rse x ikot...xpe..xda rzki...=D

    ReplyDelete
  4. dayah : hee..tape, klu nak pegi miri..ikot la trip madam plak :)

    ReplyDelete
  5. alolo..nak jajan eh..nati kte blikan yee..hehe.

    ReplyDelete
  6. kalo lu ajak gua mesti lagi best.haha

    ReplyDelete
  7. tanak r..takot aku nk bwk ko..(baru lps bce entri2 ko..kakaka) neway, thanks singgah.suda folow incik..takley stop lak bce entri ko..mrepek sungguh;p

    ReplyDelete