07 July 2011

hasil karya budak seploh tahun ;p

Semalam aku ikut mak ayah aku pergi ke dusun buah ktorang kat kampung. Sekarang musim durian (kalau kat tempat aku la). Dalam family aku, bila musim durian semua orang macam tak dok diam sebab keterujaan. Akak and abang aku yang stay kat selangor pun mula lah calling2 tanya pasal durian.. So, aku n parents pun pegi dusun untuk ushar2 durian.


Kat kebun ayah. Seyes aku takut nak lalu bawah pokok durian nih. Kang tak pasal2 kepala berlubang kena hentam ngan durian.hihi.

Masa mak ayah tengah syok2 cari durian. Aku buat keje laen..aku geledah barang2 yang mak tinggalkan kat rumah kicik kat dusun ni. Rumah tu ibarat store la kot. Barang lama2 sume simpan situ.


then, aku jumpa buku time aku sekolah rendah! ^^


selak2...pastu gelak sorang2 bila tengok lukisan and hasil 'kerja tangan' aku.

The 10 years old Nadzirah..hehe.

'Biodata Ku'.. Ku okay, bukan Saya. haha! Masa kecik2 dulu jiran aku salu ajak aku tengok hindustan. Pastu bajet jadi peminat fanatik sehingga part 'pelakon kegemaran' pun aku letak muka Salman Khan, Madhuri Dixit n Juhi Chawla. See2..I still can remember their name. Memang hardcore punye fan la!http://www.emocutez.com


Aku yang kat tengah tu. Pahtu nama aku letak 'Puteri Nadzirah'. Alah biasalah, sebagai anak gadis, berangan sebagai puteri itu kewajiban.aha. Tapi aku tak puas hati betol la..kenapa muka kawan aku yang rambut tocang tu lagi putih dari aku. Dia pakai bedak apa ha? apa? *emo tetibe padahal diri sendiri yg lukis* http://www.emocutez.com


Guru Kegemaran Saya. Kalau lukis cekgu kesayangan, lipstik dorang perlu lah letak yang merah makngah ok.hehe.

Sampai skang aku tak tau apa sebab aku lukis tumbuhan bergulung2 untuk lagu 'geylang si paku geylang' ni. aha. Maybe aku ingat dia relate dengan pucuk paku kot. kan dia ada part gulung2 tu. Neway, geylang tu sejenis apa?



Tak sangka ada lagi kaler pensil nih. Masa kecik suka conteng kat barang tulis 'Nadzirah punye!'..kononnya benda tu dapat elakkan dari kena curi la. Pastu akak pun taknak ketinggalan nyebok tulis 'Kakcik Baek'. Motip?? (-_-"


itulah hasil seni aku masa kicik. kreatip tak? ;p



skang aku da besaaaaa..dah boleh mengundi dah ni ;p ;p









1 comment:

  1. hahahha..lawak gler siot buku biodata..aq pun ade..tp aq xknl salman khan time tu..hahhahaha..kicik sgt kot...=D..gelak guling2~

    ReplyDelete