13 July 2011

mesin basuh itu penting tahu? ;p

Dulu aku pernah berangan untuk keje part time dalam entri ni -

Alhamdulillah menjadi. Tak sangka pilihan kedua pulak yang terpilih.. *padahal buat muka tak malu mintak keje kat uncle tuh*

So far, baru tiga hari bekerja..eh,tetiba terasa aku sudah dewasa bila mention word 'bekerja' tuh..bhahaha.Bajet keje gaji ribu2 plak an (-_-". Kerja as 'Laundry girl' *tak sebut dobi, tak glamer bak kata uncle mike ;p* ni not bad la. Tugas aku just tag2 baju so that tak bercampur (keje paling aku suka.heh), masukkan baju dalam mesin basuh gedabak pastu keluarkan balik n lipat baju n packing kain2 yang da siap macam kau packing hadiah tu.Kalau tengok uncle tu packing memang superb! ^^v


menara condong, tak brapa kemas;p
baju aku lipat masa ari 1st.teknik baru yang aku baru tau.boleh lah praktis kat baju sendiri pasni.hee.

Bila aku tag2 baju orang hantar tu kan. Monolog dalaman versi jahat aku mula keluar..kui3. Lagi2 bila dapat baju set family combo (ala2 kfc) yang ada baju dari bapaknye, maknye beserta anak2nye...terus pikir camnih:

"Kat umah dorang ni tade mesin basuh ke sampai kena anta dobi.."

"Haa..mesti laki ni malas nak sental daki kat suar jeans dia ni..."

"Untungnya wife diee, tak payah susa2 nak jemur baju bagai, husband terus hantar dobi jek"

"Mak oi,..dah bape lama die peram baju dia ni..bau die.. boleh pengsan aku.."

"Mesti orang ni kaya rayee, baju semua branded hatta seluar kicik pun mahu yang berjenama.."

Uncle cerita kat aku yang customer dia datang bukan hanya suka kat kualiti servis dorang, tapi sebab reason2 yang pelik macam..

-suka cara packing baju tu
-suka bau wangi baju dorang *guna softlan okey, uncle tak main yang cap ayam punya;p*
-suka bau kedai (-_-"
-suka cara baju dorang kena iron.

suka bau kedai tu memang pelik.ada ek manusia cenggitu? hee.



baju orang istana a.k.a kerabat.
setakat prepare dah berangan jadi puteri impian.sile lempang muka sendiri untuk kembali ke alam nyata.





No comments:

Post a Comment