16 October 2011

keiko : my kesayangan :)

Keiko is a japanese name meaning - "adored one".


Yeah, akhirnya tercapai jugak aim nak membela ikan. And since now, it will be my kesayangan. Ikin pun da risau tengok habit baru aku sejak Keiko ada. Bercakap sorang2 depan akuarium, bila duduk kat meja study...every 15 minit camtu,sikit2 toleh kat akuarium..hihi.Sori Ikin..lama2 nati biasalah tuu ;p


Beli dengan harga tiga ringgit. Terasa murah. Then, terus rambang mata nak pilih warna apa. Carik2 jugak warna pink tapi malangnya tiada.hish. Ikan warna pink? Mutant one, maybe..
Finally ada seekor ikan warna biru macam attract aku and seolah2 memanggil2 aku.. "saya! saya! pilih saya!" Terus letak balik ikan warna merah and pilih the blue one..


Here he goes..Keiko ^^
Camne tau dia boy? Ada kawan cakap..kalau dia punya fin kat bawah tu panjang dia ialah boy.
Even aku tak tahu dia punya jantina pun, aku still anggap dia boy.*sukati jek*;p


Tak dapat ikan warna pink. Jadi akuarium wajib warna tersebut. Tebus2.



to Keiko, semoga dapat hidup selame yang mungkin.hihi.
esok dah start praktikal kat hospital..wish me luck..fuuhh~!














01 October 2011

rasa nak membela

..bukan membela hantu atau jin..bukan2~


rasa nak membela sesuatu yang hidup, senang nak jaga, tak banyak cekadak, tak merayau2, tak mengeluarkan sisa buangan yang busuk lagi menghangitkan, makan makanan yang affordable untuk aku beli, yang comel dan sedap mata memandang, yang boleh aku tengok sambil tersenyum2 seorang diri (heh!), yang mempunyai jangka hayat yang panjang jika diizinkan Allah, taknak yang cepat mati, nanti aku sedih ;p


memang sangat tak sabar untuk mempunyai kamu wahai...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


ikan yang comel!

tak kesah la ikan ape, janji memenuhi criteria di atas..hehe.

tak tau nape pilih ikan as favourite pet, nak kata suka makan ikan tak la jugak~ (-_-" ni mesti sebab ter-expose dengan minat abang2 aku thadap hewan ni dari aku kecik lagi.

tiba2 bersemangat waja nak membela ikan. apehal ntah. adakah ni bukti yang aku memang tengah lonely sampai nak ada ikan jadi penghibur time suka dan duka? kui3~! merepek.full stop.

oh, mungkin kaseh sayang dah terlebih2 kat diri aku skang ni.so, meh aku curahkan kaseh sayang extra aku ni kat bakal ikan comel itu ;p





wah, tak sabar nak pergi beli!