16 October 2011

keiko : my kesayangan :)

Keiko is a japanese name meaning - "adored one".


Yeah, akhirnya tercapai jugak aim nak membela ikan. And since now, it will be my kesayangan. Ikin pun da risau tengok habit baru aku sejak Keiko ada. Bercakap sorang2 depan akuarium, bila duduk kat meja study...every 15 minit camtu,sikit2 toleh kat akuarium..hihi.Sori Ikin..lama2 nati biasalah tuu ;p


Beli dengan harga tiga ringgit. Terasa murah. Then, terus rambang mata nak pilih warna apa. Carik2 jugak warna pink tapi malangnya tiada.hish. Ikan warna pink? Mutant one, maybe..
Finally ada seekor ikan warna biru macam attract aku and seolah2 memanggil2 aku.. "saya! saya! pilih saya!" Terus letak balik ikan warna merah and pilih the blue one..


Here he goes..Keiko ^^
Camne tau dia boy? Ada kawan cakap..kalau dia punya fin kat bawah tu panjang dia ialah boy.
Even aku tak tahu dia punya jantina pun, aku still anggap dia boy.*sukati jek*;p


Tak dapat ikan warna pink. Jadi akuarium wajib warna tersebut. Tebus2.



to Keiko, semoga dapat hidup selame yang mungkin.hihi.
esok dah start praktikal kat hospital..wish me luck..fuuhh~!














No comments:

Post a Comment