31 December 2011

flashback

new year. new story maybe?

bila semua orang sibuk nak buat azam tahun baru. aku lebih suka buat flashback. yupp. rewind balik segala hal yang berlaku sepanjang 2011. pastu, fikir..fikir..fikir.. *ntah apa aku pikir ntah* 

Overall,  tahun 2011 boleh dikatakan tahun jatuh bangun aku. Orang lain mungkin tak nampak tapi hanya Allah n aku jelah yang tau kan. 2011 ni.... 
  • Tahun dimana aku dah buat keputusan yang aku rasa susah. Ye, susah dan menyedihkan. Isk, Isk..Well, i'm bad in making decision. 
  • Tahun airmata? hihi (awal2 tahun jek). *mungkin juga tahun taik mata sebab sleep deprivation yang tinggi, tidur itu nikmat! ;p*
  • Tahun dimana aku sangat berusaha untuk menggembirakan diri aku..dengan adanya kawan2 yang ceria dan kelakar, segalanya mudahh! *macam iklan*
  • Tahun aku rasa aku jadi macam superwoman. Bukan sebab mempunyai kebolehan untuk terbang atau menjelmakan makanan bila lapar tapi sebab.. sebab..dapat mengawal diri dari perkara yang aku dah mind set dalam kepala taknak buat dan kawal diri dari terlalu ingat perkara yang berkaitan dengan point nombor satu (sila rujuk di atas..heh!)
  • Tahun dimana aku telah belajar untuk drive seorang diri. Seorang diri okey. sampai tersesat2 (-_-'. Disebabkan aku ni penakut jugak drive, so benda ni boleh dikatakan impressive la bagi aku.kui3.
  • Tahun aku first time bekerja. Buat part time je tapi bes :)
  • dan...macam2 lagi~


Semoga tahun 2012 memberikan aku lebih banyak cerita indah daripada duka. Dan..semoga aku jadi lebih dekat dengan Dia. I'll try my best :)





20 December 2011

misery

i can be the sweetest person you've seen.



and..


i can be the person that you cannot stand with even in a minute... *grrr..muka garang*

and everytime that type of  'conflict' occur in myself..i wish i can be like the wind. invisible. easy come and go. 
tak nyusah kan orang. doesn't break anyone heart pun T_T

yep, dah buat orang confuse. buat orang guilty secara tak sengaja. minta maafff.. 

even terasa nak explain macam macam pun, i just can't. but everything happen for a reason kan. i think i've my own reason..i think la~ ~ *boleh pulak i think, i think..-_-"*

is it something relate with hormonal things or something else..hmm,i'm not sure. aihh..sooo 'lucky' la future hubby aku nak melayan perangai aku nanti kan T_T


-  dan aku pilih untuk diam. jalan selamat mungkin.



05 December 2011

meet the real comot

this conversation was actually in 'Bahasa Melayu Sarawak'..but i'd translated it *yes, i am sarawak language spoiler but i can speak it quite well too ;p


"makcik, anak makcik ni lima tahun eh?" 

"ya.." 

*tgk case note..oo..nama dia Hajiera..*

"Hai Hajiera~..(sambil buat muka extra manis, beselah nak attract kid attention). Makcik, nak panggil dia apa? Hajiera ke? Jiera?" 

"Hajiera pun boleh..tapi kalau kat umah saudara2 dia panggil dia COMOT."

"eh, comot? comel je dia ni..hehe..hai comot~~ (sambil tersipu2)"

*terus teringat belog comot kicik ni :O hihi. 

tak tau samada kebetulan atau apa. pesakit kicik ni mempunyai satu persamaan dengan aku. which rareeely find orang yang sama dengan aku dari segi tu *this is secret ;p* and she got the same nick name too. COMOT. tapi comot aku is applicable in blog only.teehee. and dia memang dipanggil camtu. kiut ehh ^^