26 February 2012

tiny thoughts #1



Lepas terbaca post daripada blogger feveret  kak nurul badiah, terfikir2 pasal ni. Try to avoid from posting something relate with lovey dovey things buat masa ni, tapi entah terasa nak post (-_-"

Dia cerita tentang beza suka dan cinta. Benda yang kadang2 susah orang nak differentiate. Mungkin aku sendiri pun dua kali lima.


"If you love two people at the same time choose the second one because if you really loved the first one you wouldnt have fallen for the second."

ye eh? o.O ?

suka? cinta? er (-_-". Ye, bukan masanya tapi selalu buat aku tertanya-tanya. Macam biasa lah benda yang paling aku taknak pikir ituuuu yang aku asek rewind2 dalam kepala. Heh. buang karan.



Masih belum bersedia untuk disayangi dan menyayangi.
Allah knows the best.
Happy tengok kawan yang bahagia :)





12 February 2012

dating



Harini dating. Bila jalan, ada yang pandang2, jeles ler tuuu...baju ktorang sedondon purple hitam ;p

Bila dia lambat jalan, aku pimpin kasi speed bagi laju..kejam sungguh..sukati apply konsep 'kaki mu kaki ku jua'..muehehe.


introducing my teman dating..thanks teman sampai lenguh2 kaki jalan and naik turun tangga dengan kepayahan (tanda dah tak larat nak jalan..hee)



Mak saya. Dari sisi tepi (bagi misteri2 sket..).Ade orang cakap muka aku ni fotostat mak aku.
Mungkin.. :)


Neway, aku memang terseksa dengan sikap aku yang susah gilaaaa nak pilih barang..dua jam dalam MPH yang ada melambak-lambak buku tu hanya berjaya buat aku beli sebuah buku jeee...waarghhh...*hantuk pale kat dinding*

Bukan kat buku saja..tapi semua benda kot... T_T

Ok, mahu tidur. Esok,  berjalan lagi tapi untuk urus hal tak suke. Nite~







09 February 2012

Lillahi ta'ala




Kadang diri terleka dengan matlamat utama. Bila diuji sesuatu, terus jatuh airmata. Betapa senangnya mata ni nak menangis (haish, malu T_T)

Dalam setiap apa yang Allah jadikan, dalam apa-apa yang berlaku kat kita, pasti ada hikmah. Yakin itu.

Jadi kenapa selalu bersedih. Hey, aku bukan cengeng, gembeng or sewaktu dengannya (at least, i try not to be like that (-_-" ). Yang selalu menangis disebabkan benda kecik or for nothing.

Then why its still happen?

Menangis pabila matlamat yang kau letakkan bukan untuk Dia. Bukan untuk Allah. Bila semua benda dilakukan kerana Allah, insyaAllah hati tenang, redha (bukan menyerah kalah). Aku tahu tu. Aku pernah buat. Aku pernah ingatkan diri. Tapi kemudian lupa...

Akibatnya.,,,.makan nasik sambil tengok tv dengan airmata bergenang (takde benda lawak lagi kau boleh buat nad? ~_~ )

Thanks to you yang selalu bagi aku support. Masih bertahan nak  layan 'ribut taufan' yang aku create bila aku tak okey (i wonder how long you can stand with my attitude yang satu ni.sorry.muehehe) And mengingatkan aku pasal ni ;') i appreciate it so much.



-Aku tulis macamlah aku manusia terpositif.  lagak motivator tegar (-_-
Tapi ini salah satu cara aku.
Macam monolog..kepada diri sendiri.





01 February 2012

Baru



ho yeah..i can smell something new here~ hehehe *eh, nape cik poyo sangat ;p*

Berasa semangat menulis di tempat comot yang berwarna baru. Bukan ingin mengkhianati pink, cuma bertukar angin. Tetiba berasa semakin matang lantas memilih warna-warna lembut untuk dijadikan santapan mata (erk, cam tade kaitan)

bulan baru (harini satu haribulan dua)..

template baru..

pencapaian baru..

semangat baru..

diri yang lama..

dengan target dan pembaharuan yang baru (insyaAllah) ;)



-tadi dah beli makanan yang aku mimpi dua hari lepas. 
bab makanan, memang jaguh T_T kalau dah target tu  memang  berusaha dapatkan.
cuba kalau study camtu nad.hehe.