09 February 2012

Lillahi ta'ala




Kadang diri terleka dengan matlamat utama. Bila diuji sesuatu, terus jatuh airmata. Betapa senangnya mata ni nak menangis (haish, malu T_T)

Dalam setiap apa yang Allah jadikan, dalam apa-apa yang berlaku kat kita, pasti ada hikmah. Yakin itu.

Jadi kenapa selalu bersedih. Hey, aku bukan cengeng, gembeng or sewaktu dengannya (at least, i try not to be like that (-_-" ). Yang selalu menangis disebabkan benda kecik or for nothing.

Then why its still happen?

Menangis pabila matlamat yang kau letakkan bukan untuk Dia. Bukan untuk Allah. Bila semua benda dilakukan kerana Allah, insyaAllah hati tenang, redha (bukan menyerah kalah). Aku tahu tu. Aku pernah buat. Aku pernah ingatkan diri. Tapi kemudian lupa...

Akibatnya.,,,.makan nasik sambil tengok tv dengan airmata bergenang (takde benda lawak lagi kau boleh buat nad? ~_~ )

Thanks to you yang selalu bagi aku support. Masih bertahan nak  layan 'ribut taufan' yang aku create bila aku tak okey (i wonder how long you can stand with my attitude yang satu ni.sorry.muehehe) And mengingatkan aku pasal ni ;') i appreciate it so much.



-Aku tulis macamlah aku manusia terpositif.  lagak motivator tegar (-_-
Tapi ini salah satu cara aku.
Macam monolog..kepada diri sendiri.





1 comment: