21 March 2012

middle


sometimes I just want to be in the middle of time. 

semoga Allah melindungi mak ayah selalu :) semoga berpeluang menggembirakan mereka se-maksimum mungkin.

Merindui masa lalu (yang happy2 saja). Rindu zaman sekolah. Rindu zaman kanak-kanak ribena. Rindu zaman dimana semua siblings aku belum kahwin lagi, maseh muda remaja, maseh bergaduh sambil menangis. Rindu nak naik van buruk ayah (kakcik pun rindu jugak nak naik ramai2 ;') ) 

Menyambut masa depan dengan penuh ke-eksaited-an. Berangan itu, berangan ini. Nak buat itu, nak buat ini. Nak jelajah sana, nak jelajah sini. Excited memikirkan kehidupan baru yang mungkin dilalui dengan orang2 yang baru. (?) o.O 

Well, kenyataan hari ini adalah impian masa lalu, dan impian hari ini adalah kenyataan hari esok. kan. :)






I just miss my family so much. 





13 March 2012

tiny thoughts #2

Kadang-kadang hati ni macam lalang..kejap macam ni kejap macam tu.

kejap mahu pergi, kejap mahu diam.


apa lagi kau mahu wahai hati. cukup2 la tu T_T


aku percaya pada prinsip 'kalau sayang, lepaskan..jika sesuatu itu memang tercipta untuk kita. sejauh mana terpisah tetap juga bersama. Jika tidak, maka tidaklah'. Allah dah rancang sebaik2 kisah untuk kita kan.

kadang-kadang terasa diri sendiri yang sengaja membina tembok kebal yang tak lut oleh sesiapa pun dalam hati ni. sampai bila pun tak tahu.






Ya Allah. kenapa sedih? 





09 March 2012

buncit bukan sebarang buncit

being a woman/girl/lady is truly lucky..so precious.



Alhamdulillah, got chances to study a loooot about woman. menstruation, pregnancy and so forth :) Kelas O&G especially from Mdm Rose selalu menerujakan aku..excited tahu bila dengar cerita2 dari orang yang berpengalaman seperti beliau..hee.

Dari banyak2 topic tentang perempuann..paling aku excited tak tentu pasal is pregnancy.muehehe.

Bila belajar secara detail about pregnancy, baru lah aku tahu betapa besarnyaaaa role, pengorbanan perempuan yang dah jadi mak/ibu/mummy/mama..*ni yang buat maken sayang kat mak nih*

mengandung tak semudah abc tahu? T_T






tapi, lagi aku belajar pasal problem2 yang selalu ibu2 ni face bila peknen..semakin aku rasa "wahh...bestnyaaaa ngandunggg" (-_-" (i have no reason to explain this)

pregnancy indeed one of the amazing process create by Allah the Greatest. Belum lagi masuk part2 hormon regulation tu. Subhanallah. Sangat wow.

Ok, aku admit yang aku rasa bahawa mengandung tu sangat best (aww.blushing tetiba) Tapi of course kena kahwin dulu ye makcik. Tak boleh buncit perut sebelum kahwin, buncit sebab makan banyak takpe. Hee!


nad, tidotidotidotido.tomorrow will be another hectic day. pheww!





 

02 March 2012

stress?

stress is really, really bad thing.


aku bukan manusia kalis stress. penah stress, boleh stress, akan stress (?), tengah stress (?).eh2 ada question mark pulak.

pabila stress disertai faktor ketidakstabilan hormon yang datang sebulan sekali, hasilnya agak hebat (-_-

muka terus berubah macam orang baru muflis, kawan panggil muka ketat. Kalau pandang baby, mesti baby nanges. haishh, buruk2.

Take time. Beberapa jam untuk recover. Alhamdulillah bukan jenis kacau orang or buat orang stress sekali (only the chosen one je akan dikacau dan didera secara mental.muehehe) .Senyap sudah memadai.

Try to face every problem positively. Dulu kan boleh. Why not now?


Ini baru sikit. Masa depan lagi hebat.
Be strong. 
setiap apa yang ada milik Allah. begitu juga ilmu.