15 April 2012

kaler


hidup ni kalerful.

kadang2 rasa riang gumbira (pink, oren, kuning, hijau)
:
kadang2 rasa suram (biru, purple, coklat)
:
dan, 
kadang2 rasa down, sedih, give up (hitam)

* pemilihan warna tu mengikut andaian aku sendiri. itu yang aku tafsir. 



entah kenapa rasa semakin menghampiri ke warna hitam. haish. ngada2 betol. 
tak boleh, tak boleh. Allah tak suka T_T

"hek eleh, baru sikit. bertahan sikit tak boleh?" *kata nad kepada nad didalam hati*

hal lain.
yep, hidup ni kalerpul (cakap ala2 mak ;p ) 
kadang2 kita mimpi nak yang terbaik. tapi sedar tak yang kita pun takdelah 'terbaik' sangat ponn. 
yeah, itu yang aku rasa. beselah, kuat berangan. nak itu, nak ini. 
kadang2 jadi malu. camne kalau yang 'terbaik' tu tiba2 Allah bagi kat kita. TAK ALUU KEW~ (cakap pelat bajet budak kicik comel.tetibe.lempang kang)

so?

sile2 lah rajin kan diri untuk berubah to the better and to the better and to the better. 
pilih, murah atau mahal? 



pheww, untuk memulakan sesuatu dan istiqamah tu kadang2 payah. 
but i know its worth. 
sangat2 ;')






3 comments:

  1. yep.. sma-sama lah kita brubah to the better and better and better.. hehe.. ;')

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep! yay..hehe. moga Allah permudahkan :)

      Delete