08 April 2012

The old computer

Baru siap habiskan esaimen. Alhamdulillah. Now, baru boleh update blog.

Minggu lepas balik rumah. Cuti pendek yang panjang bagi aku. Cukup untuk mengurangkan tekanan otak. Boleh kata 80% masa aku kat rumah dok hadap laptop T_T sampai ayah rimas tengok.wuu.

Aim balik rumah minggu lepas, selain untuk melepaskan rindu kat mak ayah rumah segala, aku balik untuk ambik file2, dokumen2, pic2 lama yang ada dalam pc kat rumah. Mak nak jual kat jiran T_T

Well, perangai mak sangat opposite dengan aku bila bab simpan2 barang. Mak buang, aku kutip balik. Mak cakap barang tu menyemak, aku cakap barang itu kenangan, kena simpan ;p

terus mak cakap "kalau rumah ni banglo, dah lama mak reserve satu bilik simpan semuaaa barang lama2..ni rumah sempit, mana nak letak"..Ok, fineeeee..yolah mak. *padahal aku salu kutip balik barang yang dia buang senyap2..;p*

sempat menggodek2 pc lama tu, macam ada feeling tacing2 waktu tu..hihi.

microsoft 2000. korang ada? :D


Dulu masa buat kerja kajian tempatan,sejarah hatta pjk sekalipun (gegempak sungguh kerja pjk pun guna komputer -_-) , akan ditemani si kucing comel berwarna oren tu. Microsoft word sekarang mana adeee..kalau rasa macam lost dah tak tau nak tanya sape daa ;( ah, over. bilalah pulak nak lost2 guna word sekarang ni kan. sebenarnya aim nak buli kucing tu jee.hik2.

Kali terakhir bukak komputer lama tu masa aku form 3. Bayangkan berapa lama tak bukak. Mak pulak dengan gembira cabut segala wayar2 yang connect dengan CPU tu..memang lahh satu kerja lagi nak pasang kan. Alahai omak2~ hehe. Then, terjumpa hasil2 kreatip aku diusia remaja..;p Antaranya lukisan shinchan yang aku lukis secara berperingkat2 guna paint dan novel cinta yang aku karang sendiri ( novel cinta okey, bukan novel kancil dan buaya..terserlah tak kekuatan berangan aku :D) 

Now, komputer tu dah selamat kat rumah jiran aku. Dengar citer, meja komputer (mak bagi sekali) tu dah nak roboh dah dikerjakan cucu2 jiran aku tu T_T harap nyawa komputer lama tu panjang lagi la.


Sekarang, kesayangan semestinya lappy pink ni. Yang pernah terhempas tapi masih berfungsi. Alhamdulillah..hee. 





5 comments:

  1. hehe baca entri ni teringat lappy lama sy kaler hijau~

    ReplyDelete
  2. Eh he he :) eh kompem addict lagu ni lepas naik fligt airasia kan ? Woha !

    ReplyDelete
  3. Im biteer heart im bitterr hearttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. mne tau..haha..ni mmg officially lgu fli8 ke ape.. :D

      Delete