26 June 2012

Keiko si popeye



eh,
bukan popeye the sailorman tut..tuutt~ tu.bukan.

popeye ialah sejenis penyakit ikan dimana mata ikan tu bengkak sebengkak-bengkaknya..one eye or both. sadis okay. sekarang my Keiko terhidap benda tu. lagi sadis. wuuuuuuu *meraung dalam hati*

sekarang condition dia sangat tak stabil. sangat-sangat. kadang-kadang terbaring, pastu buat aku cuak kot2 dia dah pergi. pandai berlakon eh keiko T_T  kalau ada ICU ikan, dah lama aku admit kan dia tau. *nanes T_T *

google-google...

google-google..

terbaca pasal source of infection, and dorang suggest letak antibiotik.

terus keluar cari ubat, ambik antibiotik Amoxycillin Ikin. Larut kan dalam air. *sukati je kan, nampak sangat desperado*

Besaaaar sungguh harapan aku nak tengok mata dia kempis. huu.

dear keiko,
sorry kalau tak jaga betul2 selama ni..love youu ;'(



dulu pernah jaga pokok bunga ros pemberian someone, 
suruh ayah jaga betul-betul, bagi baja semua, taknak bagi mati, 
ayah terus reply, 
 " lama-lama nanti dia mati jugak, sampai bila dia nak hidup, semua benda mati :) " 



okey ayah. huu.






05 June 2012

being happy

tengah duduk kat meja study, berangan2, petanda dah tak fokus kat note yang ada depan mata. pen-pen, highlighter warna-warni dah tak boleh da nak attract aku *jeling*

but, perjuangan harus diteruskan walaupun hati da menjerit "woi. bila nak abes keje ni woi!!" T_T

dalam kekelambutan siapkan research, exam bagai. ada je 'anasir2' luar yang ganggu perasaan aku. (Allah nak uji tu)
untuk aku bersedih, aku boleh senaraikan sebanyak mungkin trigger utk sebabkan kesedihan aku.
tapi, bagi aku itu pessimist.tak bersyukur. eeiyuuh katakan taknak!
aku admit lately (or bape taon ni), aku sort of being a cengeng person *dush untuk sedih yang tak patut sedih* tapi, ada ujian Allah yang aku try my best to be strong and accept the qadr, tapi tak boleh jugak and end up with crying dalam senyap.hihi.
madam cakap banyakkkk penyakit boleh datang disebabkan sedih2 ni.
including cancer. (i hv high risk factor to get it, tp mintak jao)

so, buang sedih tu jauh2.

be happy :)

being happy is not all about laughing out loud, smiling all day or being a famous amous person in University that all people knew you.

definition happy aku?
feeling macam masa tengah tengok bintang n meteor malam-malam kat beach Langkawi sambil dengar orang main gitar ditemani niece tersayang.

aha. cakap jelah kau taktau nak describe (-_-

takpe, yang penting kita tau apa kita rasa kan. 

ok, S to the T to the U to the D to the Y! STUDY!


assalammualaikum!




.