27 October 2012

All these are temporary



holiday mood begin~

InsyaAllah raya last dekat Sarawak ;'(
btw, ni cuti yang bukan cuti. again. selalu macam tu kann.
well, kerja sentiasa ada. sentiasa tak habis-habis.
So, please, please, please buat kerja. okeyh?

Tadi berwalking2 di blog orang.
kali ni, blog Allahyarham Yasmin J Hunwick.
tak tahu orang lain, tapi rasanya MOSTLY orang akan tersentuh bila baca blog dia.
blog yang bermanfaat bagi aku.
sebab mengingatkan kita pada MATI.
kadang-kadang kita lead life kita sampai kita terlupa pasal mati.
nak kejar macam2, nak jadi tu ini sampai terlupa kejar benda lain.
terlupa nak kumpul amal banyak untuk kita buat bekal utk kita bawa nati.
She passed away at the age of 17th. still young. sangat2.
Tapi ingat, Allah tak pernah cakap yang orang muda tak akan mati -_-
Ya Allah, takutnya.
aku banyak dosa, sangat-sangat. amal pun tak tentu cukup.

Al-Fatihah to Allahyarham. and my late brother, Angah ;')

24 October 2012

Cengeng



in a state of...

rasa nak naik kereta malam2 (as penumpang, not driver -_-)
pusing2 town
tengok lampu jalan, lampu kedai, lampu kereta, tengok langit, tengok bintang.
bukak tingkap kereta, tutup aircond
pasang lagu2 omputih era 90's
bagi angin malam kena muka banyak2.

atau..

pergi lepak kat pantai cenang, langkawi
cari port yang best dan selamat
dekat2 dengan open restaurant tepi pantai yang suka pasang lagu bob marley tu
duduk diam2 tengok langit
kira bintang and berapa banyak meteor kecik jatuh
sambil dengar bunyi ombak dengan bunyi orang lain tengah hepi2



huhuhu. sedihnyaaaa Ya Allah :(



sila la let go benda ni cepat2. 
Sabar banyak2 dear Nadzirah. 


16 October 2012

tiny thought #7



pernah rasa
dimana waktu kita melihat seseorang. sesiapa.
kita melihat diri kita dalam diri dia.
seolah-olah cermin.
terus banyak soalan muncul dalam fikiran.
'aku dulu pun macam tu'
'kenapa aku pilih untuk camtu :'('
'mesti dulu orang fikir macam apa yang aku fikir sekarang'
jahilnya.


cemburu tengok orang yang ada keberanian.
InsyaAllah.
tajdid niat :)





14 October 2012

tiny thought #6






Aku ingin menjadi pembuka hatimu yang sekian lamanya
Terkunci kerana selalu terluka
Ku ingin menjadi penutupnya

Kau tahu kau disakiti, hatimu sedang kau melindungi
Percayakan pada cinta ini, relakan ia berterbang tinggi.

-Tengku Adil. 


pembuka hati? mampu? 

01 October 2012

Penconteng





hasil kerja waktu kursus. 




lately tangan jadi semakin ringan untuk melukis.  menenangkan hati and boleh reduce kan kacau bilau fikiran yang ada dalam kepala. 

why? maybe sebab bila lukis tu aku rasa aku macam ada kat dunia lain. sorang2. takde orang kacau. weee. thats what i need sometime. 

oh, dah tatau nak cakap apa. actually tengah cari semangat buat kerja secara ikhlas yang dah hilang buat berapa lama. this is my final year. and waktu ni la takde semangat la pe kan -_-

haih, be strong my dear me. ok, rasa nak balik seremban sekarang.